Yksi neljästä Scaletec Oy:n ydintoiminta-alueesta on muovien ruiskupuristus.

Ruiskupuristusyksikössä tehdään sekä koepuristukset että varsinainen tuotanto. Sarjakoot ovat tyypillisesti muutamista tuhansista jopa satoihin tuhansiin kappaleisiin. Käytössämme on monipuolinen konekanta 1- ja 2-komponenttituotteiden valmistukseen. Konekoot vaihtelevat 20 tonnista 280 tonniin ja valmiit kappaleet välillä 1-1500 grammaa.

Materiaali- ja värikokeilut saadaan tehtyä nopeasti, samoin kuin työkalujen muutokset ja hienosäädöt, koska muotti- ja ruiskupuristusyksikkö ovat samassa rakennuksessa.Muina palveluina tarjoamme lasermerkkausta, tampopainatusta, 3D-mittausta, pintakäsittelyä (mm. oma maalaamo), kokoonpanoa ja ultraäänihitsausta.

Puristusta voidaan tehdä asiakkaan muoteista, tai tarvittaessa muottiyksikkömme tekee sekä muottisuunnittelun että muotin valmistuksen.

Kehittämämme hybridialumiinimuotti mahdollistaa:
- tarkat yksityiskohdat ja iskutakuun esim. 50 000 iskua.
- pienillä vuosivolyymeillä, 100 – 500 kpl, perinteisesti PUR yms. tekniikoille tehtyjen isojen muoviosien valmistamisen kustannustehokkaasti.

Kuvassa oleva ruiskupuriste painaa noin kilon ja sen materiaali on Suomessa kehitetty UPM GP40 selluloosakuitutäytteinen biokomposiittimuovi.